Cimos: Dokapitalizacija se pretvara u prodaju

Bez autora
Sep 22 2011

Slovenski Cimos uskoro će pokrenuti postupak prodaje za koji su se odlučili vlasnici otprilike 80 posto dionica koji planiranu dokapitalizaciju namjeravaju iskoristiti za prodaju svojih udjela. Isprva je planirana dokapitalizacija od 60 do 100 milijuna eura, ali je postalo jasno da postojeći dioničari u njoj nisu spremni sudjelovati. Stoga je Cimos zatražio od ING-a da na tržištu provjeri interes ulagatelja za ulazak u vlasničku strukturu društva preko dokapitalizacije. Uprava Cimosa nije naklonjena većim promjenama vlasničke strukture za koju želi da ostane raspršena, ali financijska slika poduzeća zahtijeva dokapitalizaciju, stoga je morala popustiti.

Cimos: Dokapitalizacija se pretvara u prodajuSlovenski Cimos uskoro će pokrenuti postupak prodaje za koji su se odlučili vlasnici otprilike 80 posto dionica koji planiranu dokapitalizaciju namjeravaju iskoristiti za prodaju svojih udjela.

Isprva je planirana dokapitalizacija od 60 do 100 milijuna eura, ali je postalo jasno da postojeći dioničari u njoj nisu spremni sudjelovati. Stoga je Cimos zatražio od ING-a da na tržištu provjeri interes ulagatelja za ulazak u vlasničku strukturu društva preko dokapitalizacije.

Uprava Cimosa nije naklonjena većim promjenama vlasničke strukture za koju želi da ostane raspršena, ali financijska slika poduzeća zahtijeva dokapitalizaciju, stoga je morala popustiti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik